juni 28, 2019

Kanskje du har undret deg over manglende salg fra digital reklame, eller stusset over rapportene som viser høy effekt uten at du opplever spesielt god salgsvekst? Det er kanskje ikke så rart – annonsører i digitale kanaler blir nemlig lurt!

Den sanne effekten av digital reklame er i gjennomsnitt under 1/4 av hva som blir rapportert!

Den sanne effekten av digital reklame

I en artikkel skrevet av Professor Fred Selnes, Førsteamanuensis Auke Hunnemann (begge ved Handelshøyskolen BI) og Analytiker Espen Jütte i CPM Analytics, viser de hvordan den sanne effekten av digital reklame er vesentlig lavere enn hva du til nå har trodd.

Algoritmer og utvalg av målgruppe

Problemet ligger i at eksponering til digital reklame ikke skjer etter en tilfeldig prosess, men gjennom algoritmer som systematisk favoriserer de som har høy responstilbøyelighet.

Dette er kanskje ikke overraskende med tanke på at de digitale kanalene lever av å selge annonser, men dette betyr også at du ikke får full utnyttelse av din reklameinvestering.

Ikke la deg lure – les hvordan du kan omgå dette problemet

Les hvordan du kan omgå problemet og definere målgruppen du ønsker å nå på en mer effektiv måte!

Last ned artikkelen her (fri tilgang)

Om forfatteren

Lars Ove Brenna

Lars Ove Brenna er ekspert i markedsstrategi, implementering og digital strategi. Han har lang erfaring fra FMCG (Ringnes, Leiv Vidar, Keep-it Technologies), IT (programvareindustrien) og konsulentbransjen. Lars Ove er siviløkonom fra Heriot-Watt University, har en MBA i strategisk ledelse fra NHH (Mastra) og Analytics for strategic management på BI (modul på Master of Management programmet)

{"email":"E-posta ikke gyldig","url":"URL ikke gyldig","required":"Påkrevet felt mangler"}

Meld deg på vårt nyhetsbrev for varsling av nyheter!

>