desember 6, 2022

Er du lei av å slite med innholdsproduksjon? Møt revolusjonerende ChatGPT, en tekst- og språkmodell som kan effektivisere arbeidet ditt med sin avanserte kunstige intelligens!

Har du noen gang ønsket å ha en digital assistent som kan forstå og respondere på språket ditt på en naturlig og meningsfull måte? Da bør du prøve ChatGPT! ChatGPT er en kraftig samtale-modell trent av OpenAI, og er spesielt godt egnet for å forstå og respondere på tekster som er formulert som spørsmål og svar. I denne bloggartikkelen vil vi gå gjennom hvordan ChatGPT fungerer, hvordan du kan bruke modellen, og hva du kan forvente av modellen i fremtiden.

HVORDAN VIRKER CHATGPT?

Å snakke med ChatGPT er enkelt og morsomt! Alt du trenger å gjøre er å skrive inn ditt spørsmål eller svar i modellens tekstfelt, og modellen vil begynne å respondere med en meningsfull og naturlig samtale. Du kan formulere spørsmål på en rekke ulike måter, for eksempel ved å stille et direkte spørsmål eller ved å gi modellen ytterligere informasjon. Modellen er spesielt god på å forstå samtaler og dialekt, så du kan føle deg fri til å formulere spørsmålene dine på en måte som føles riktig for deg. 

Her er noen eksempler på kommandoer og spørsmål som ChatGPT kan reagere på:

"Fortell meg om deg selv"
"Hva liker du å gjøre?"
"Hva handler dette dokumentet om?"
"Kan du gi meg en oppsummering?"
"Hva er dine favorittemner?"


Modellen kan reagere på en rekke ulike kommandoer og spørsmål, og vil gi meningsfulle og naturlige svar på spørsmål som er formulert på en klar og presis måte.


FAGARTIKLER
Forsøk gjerne å lime inn en fagartikkel på et fremmed språk. Når du har limt inn teksten, kan du be ChatGPT om å generere en oppsummering av artikkelen. For å gjøre dette, kan du formulere en kommando som spør om hva artikkelen handler om, for eksempel "Hva handler denne artikkelen om?" Modellen vil deretter bruke sin interne kunnskapsbase for å generere en oppsummering av teksten.

Hvis du ønsker å få oppsummeringen oversatt til norsk, kan du legge til en kommando som spør om å få oppsummeringen oversatt, for eksempel "Kan du oversatte oppsummeringen til norsk?" Modellen vil deretter bruke sin interne oversettelsesmotor for å generere en oversatt versjon av oppsummeringen.

Ved å bruke ChatGPT på denne måten, kan du enkelt få en oppsummering og oversatt versjon av en fagartikkel på engelsk. Det må rett og slett bare oppleves for å tro at dette er mulig - tenk hvilken tid du kan spare!

ChatGPT foreslo selvfølgelig selv en rekke selgende overskrifter til denne artikkelen!
  • AI-drevet innholdsproduksjon gir økt effektivitet
  • Slutt med treg innholdsproduksjon med AI
  • Få mer ut av innholdet ditt med AI-hjelp
  • Effektiviser innholdsproduksjon med AI-teknologi
  • Øk produktiviteten med AI-støttet innholdsproduksjon

GOD PÅ OPPSUMMERING AV TEKST

ChatGPT er svært god på å oppsummere tekst og finne ut hva som er viktig fordi modellen er trent på en enorm mengde tekst. Modellen har lært seg hva som er viktig i en tekst ved å analysere og oppsummere store mengder data, og kan derfor generere oppsummeringer som er relevante og meningsfulle. Modellen er også god på å forstå samtaler og dialekt, noe som gjør at den kan finne ut hva som er viktig i en tekst på en naturlig og meningsfull måte.

TIL OG MED PROGRAMMERING OG KODESPRÅK

En av de imponerende egenskapene til ChatGPT er at den kan brukes til å skrive programmeringskode eller hjelpe med å identifisere feil i eksisterende kode. Modellen er trent på store mengder programmeringskode og kan derfor forstå og generere syntaktisk korrekt kode for en rekke forskjellige programmeringsspråk. Den kan også brukes til å identifisere mulige feil i eksisterende kode ved å sammenligne den med kjente eksempler på korrekt kode. Dette gjør ChatGPT til et nyttig verktøy for utviklere som ønsker å øke sin effektivitet og produktivitet.

CPM ANALYTICS

NB! CPM Analytics er spesialister på språkmodeller og tekstanalyse, og benytter dette daglig i ulike analysesammenhenger – alt fra relevans- og interessescoring av artikler til strukturering av tekst for bruk i ulike prediksjonsmodeller.


Språkmodeller (slik som ChatGPT), er modeller som er trent for å forstå og generere språk. Disse modellene trenes ved hjelp av store mengder tekst, som de analyserer og lærer seg fra. Når modellen har blitt trent, kan den brukes til en rekke ulike formål, for eksempel for å forstå eller generere tekst, for å oversette mellom språk, eller for å støtte mennesker i kommunikasjon. Bruksområdene for språkmodeller er mange, og modellene blir stadig mer kraftige og nyttige.

ALLE BILDER I DENNE ARTIKKELEN ER SELVFØLGELIG OGSÅ AI-GENERERT!

Alle bilder i denne bloggartikkelen er generert av applikasjonen Wonder.

HVORDAN BENYTTE I BYRÅSAMMENHENG?

Det er mulig å benytte ChatGPT i byråsammenheng for å skrive content, bloggartikler eller få hjelp til å finne gode emnetekster til en e-post eller tekster til innlegg i sosiale medier. ChatGPT er spesielt godt egnet for dette formålet fordi modellen er trent på en enorm mengde tekst, og kan derfor generere meningsfulle og naturlige tekster på en rekke ulike emner.

Når det gjelder content og bloggartikler, kan ChatGPT benyttes til å skrive tekster fra bunnen av (90% av denne artikkelen du nå leser, er faktisk generert av AI-modellen!!) Modellen kan også hjelpe med å generere oppsummeringer av eksisterende tekster, og kan også oversette tekster mellom ulike språk.

Når det gjelder emnetekster til e-post og tekster til innlegg i sosiale medier, kan ChatGPT hjelpe med å generere meningsfulle og fengende tekster som vil fange leserens oppmerksomhet. Modellen er spesielt god på å forstå samtaler og dialekt, noe som gjør at tekstene som genereres føles naturlige og meningsfulle. Alt i alt er ChatGPT et veldig nyttig verktøy i byråsammenheng, og kan hjelpe med å generere meningsfulle og naturlige tekster på en rekke ulike kanaler!

KONKLUSJON

ChatGPT er en kraftig språkmodell som er trent for å forstå og generere språk på en naturlig og meningsfull måte. Modellen kan brukes til en rekke ulike formål, for eksempel for å generere tekster og oppsummeringer, for å oversette mellom språk, eller for å støtte mennesker i kommunikasjon. ChatGPT er spesielt godt egnet for byråer som trenger hjelp til å skrive content og bloggartikler, eller finne gode emnetekster til e-post og innlegg i sosiale medier.

Modellen har noen begrensninger, som at den ikke kan laste opp tekst eller forstå komplekse tekster. Likevel er ChatGPT en kraftig modell, og kan forventes å bli enda mer nyttig i fremtiden, når den blir trent på enda mer tekst og får tilgang til enda mer avanserte teknikker.

Vi oppfordrer derfor leserne våre til å prøve ut ChatGPT selv, og se hva modellen kan gjøre for dem. Prøv å formulere spørsmål og kommandoer på en enkel og klar måte, slik at modellen lettere kan forstå dem. Se hvordan modellen kan hjelpe deg med å generere meningsfulle og naturlige tekster, og se hvordan den kan støtte deg i din daglige kommunikasjon. Vi tror at ChatGPT vil bli et nyttig verktøy for mange, og vi oppfordrer deg til å prøve selv!

Link til OpenAI og ChatGPT

Om forfatteren

Lars Ove Brenna

Lars Ove Brenna er ekspert i markedsstrategi, implementering og digital strategi. Han har lang erfaring fra FMCG (Ringnes, Leiv Vidar, Keep-it Technologies), IT (programvareindustrien) og konsulentbransjen. Lars Ove er siviløkonom fra Heriot-Watt University, har en MBA i strategisk ledelse fra NHH (Mastra) og Analytics for strategic management på BI (modul på Master of Management programmet)

{"email":"E-posta ikke gyldig","url":"URL ikke gyldig","required":"Påkrevet felt mangler"}

Meld deg på vårt nyhetsbrev for varsling av nyheter!

>